Sterilizare gratuita a animalelor cu stapan din zonele rurale

Status: Fundraising

Sterilizarea – o metodă eficientă de a reduce numărul de câini pe străzile din România! ROLDA sprijină posesorii de câini din comunitățile vulnerabile prin campanii de sterilizare și microcipare gratuite, în efortul de a reduce numărul de pui nedoriți care se nasc și ajung abandonați pe străzi.

0% Complete
Suma:

0 RON

Galantomi:

0

Donatii:

0

Target:

32,000 RON

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

România este una din țarile cu un număr impresionant de câini fără stăpân din Europa. Mulți sfârșesc în chinuri groaznice, loviți de mașini, loviți de oameni, decimați de boli, de foame sau de frig. La ROLDA ne asumăm constant grija a cel puțin 600 de cățeluși cărora le oferim un adăpost permanent, îi reabilităm și le găsim familii adoptive.

În viitor, lucrurile nu pot continua așa: adăposturi la capacitate maximă, zeci de pui abandonați, totală lipsă de responsabilitate din partea unei categorii de oameni indiferenți la problemele societății din care fac parte. Chiar dacă efortul nostru este enorm, chiar dacă suntem sprijiniți constant de numeroase persoane, ceea ce reușim să facem este o picătură de apă intr-un ocean pentru populația canină aflată în suferință pe străzile din România.

Așa că am ales să atacăm problema la sursă. Organizam campanii de sterilizare pentru proprietarii de câini din comunitățile sărace din județul Galați.Pentru aceste campanii ne bazăm pe granturi din străinătate, dar și pe ajutorul fiecaruia dintre voi. Întrucât lunile precedente au fost puse sub semnul restricțiilor, inclusiv proiectele noastre au avut un avânt mai mic, însa în viitor ne propunem să sterilizăm 1500 de animale de companie (câini, pisici) anual.

Din 2003/2004, când am organizat pentru prima dată o campanie de sterilizare, peste 15000 de câini au fost operați. Din 2016, ne concentrăm resursele pe animalele de companie provenite din comunitățile rurale cu venituri modeste, unde puii nedoriți sunt multi si implicit, rata abandonului atat de mare. Ne-a mahnit interesul scăzut a unor oameni din zonele unde organizam des campanii sociale de sterilizare, desi ofeream și transport gratuit până la cabinet si am decis sa mutam operațiunea în zone unde oamenii sunt mai receptivi. Mai exact, în zona Piscu, o localitate unde lucrăm destul de bine cu medicul veterinar, unde oamenii se înscriu pe liste fără prea multă muncă de convingere. Împreună cu echipa de veterinari căutăm și alte zone apropiate Galațiului unde să extindem campaniile de sterilizare.

Costul unei sterilizari este 160 RON, cost acoperit de catre ROLDA si suporterii nostri.

Beneficiile campaniei

- reducerea numărului de pui nedoriti implicit

- un mai bun control al populației canine pe termen lung

- reducerea numărului de câini abandonați de către stăpânii care nu-și pot asuma întreținerea lor

- o șansă reală pentru organizații ca ROLDA de a-și concentra eforturile pe cazuri mai puține în viitor

Dacă nu sterilizăm

Studiile arată că o cățelușă nesterilizată și urmașii ei nesterilizați pot produce în 4 ani până la 2048 de pui. Adăugăm în ecuație faptul că doar 3 din 10 câini supraviețuiesc, numărul tot este de 700 de exemplare în 4 ani, pornind de la un singur animal.

Pornind de la aceste cifre, daca un singur exemplar rămâne nesterilizat și face pui, adapostul ROLDA ajunge la capacitate maxima in doar 4 ani doar din cauza unei cateluse si a puilor rezultati de la aceasta.

Cu unul dintre veterinarii colaboratori am convenit asupra unui serviciu ce include abonamente medicale, care să acopere și un număr de sterilizări în afara campaniilor de sterilizare, pentru a nu refuza nicio cerere de castrare gratuită a animalului de companie.

Prin urmare, dacă doriți să ne sprijiniți în acest demers, putem face lucruri bune, în mod realist și cu rezultate fantastice pentru animale și pentru comunitățile din județul Galați!